keskiviikkona, heinäkuuta 13, 2005

Versionhallinta myllerryksessä

Minä kun olen aina vähän jälkijunassa, niin olen vasta nyt havahtunut huomaamaan, että versionhallintasoftat ovat pienoisessa myllerryksessä.

Koska BitKeeperiä ei enää saa käyttää Linux-kernelin tarpeisiin, Linus Torvalds meni ja kirjoitti jotain, jonka nimi on Git. Tällä hetkellä on versionhallintakentällä monta muutakin kilpailijaa: CVS, Subversion, SVK, Arch, Darcs, Monotone ja Codeville.

Bram Cohen (Bittorrentin tekijä?) on kirjoittanut jonkunlaisen yhteenvedon.

Ja jottei elämä kävisi liian helpoksi, Tom Lord julkaisi juuri Arch 2.0:n, joka tuntuu olevan aivan erilainen softa kuin Archin ykkösversiot. Esimerkiksi repositoryt ovat täysin erilaiset ja ilmeisesti mitään softaa ei ole olemassa, joka muutaisi Arch 1.x -repositoryn Arch 2.0 -repositoryksi.

Näköjään monet versionhallintasoftat eivät enää nykään vaivaudu miettimään miten versiot talletetaan käyttäen levytilaa tehokkaasti, mutta silti niin että viimeisimmän version hakeminen on nopeaa. Sen sijaan talletetaan vain kaikkien tiedostojen kaikki versiot sellaisenaan. Levytilaa palaa, mutta minkä hyvänsä version hakeminen on nopeaa. Levytilan käytön optimoiminen ei enää näinä päivinä ole kiinnostava ongelma. Meidän firman ylläpito oli kyllä vielä pari viikkoa sitten sitä mieltä, että niille on erittäin hankalaa tarjota meille enemmän kuin 100 gigaa varmennettua levytilaa.

Jotenkin melkein rupean kaipaamaan niitä aikoja jolloin käytettiin CVS:ää. Melkein.... mutta en ihan.

Ei kommentteja: