Löysin vielä yhden versionhallintatyökalun, jota en tullut maininneeksi edellisessä jutussa. Mercurial on pieni, pythonilla kirjoitettu softa.
Arch:n postituslistalle oli kirjoitettu pieni vertailu. Mercurial vie 7x vähemmän levytilaa kuin Arch 2.0 ja on tilanteesta riippuen joko yhtä nopea kuin Arch 2.0 tai paljon nopeampi.
Pitääpä tutkia...
Yksi asia, joka näissä nykyisissä hajautetuissa versionhallintajärjestelmissä on vähän hankala on niiden käyttö ei-hajautetussa kehityksessä, tilanteessa jossa tiimi on pieni ja istuu samassa huoneessa.
Arch on silloinkin vielä aivan käyttökelpoinen. Meillä on yksi repository, jota kaikki käyttävät. Jos joku haluaa, hän voi tehdä mirroreita tai privaattirepositoryjä esimerkiksi kannettavan tietokoneen levylle, mutta ei ole pakko.
Miten silloin toimitaan jos jokainen työhakemisto on repository? Missä on se repository, josta buildisysteemi tekee buildit ja miten muutokset mergetään sinne? Miten kehittäjät mergaavat toistensa muutoksia?
1 kommentti:
Jos jokainen työhakemisto on repository, niin silloin automaattisesta buildisysteemistä nimenoman on apua. Sillä tietenkin on oma työhakemistonsa, josta se tekee buildit. Tämä työhakemisto on se virallinen repository, josta releaset tehdään ja josta myös kehittäjät päivittävät omat työhakemistonsa.
Muutokset sinne voidaan joko mergetä käsin tai käyttää jotain automaagista patchmanageria.
Lähetä kommentti