tiistaina, lokakuuta 23, 2007

Mac minin muistipäivitys


After memory upgrade
Originally uploaded by sti.
Mac OS X Leopard julkaistaan perjantaina. Sen sanotaan toimivan 512 megatavulla muistia, mutta Xcode-kehitystyökalu vaatii 1 gigatavun. Koska haluan päästä mukaan parantamaan erinäisiä vapaita Mac-ohjelmia, pitää Xcoden toimia ja siksi kävin ostamassa 1 gigan muistikamman.

Printtasin netistä ohjeet Mac minin avaamiseen ja muistin vaihtamiseen suurempaan ja luin niitä sydän sykkyrällään. Vaikutti vaikealta operaatiolta, jossa oli monta mahdollisuutta rikkoa mini.

Loppujen lopuksi kyseessä oli kuitenkin varsinainen antikliimaksi. Koppa aukeni melko nätisti parilla kapeateräisellä ruuvimeisselillä ja muistikamman vaihtamiseksi piti irrottaa vain yksi ruuvi, jotta sai siirrettyä wlan-antennin tieltä pois.

Paketti kasaan käänteisessä järjestyksessä, piuhat kiinni ja se on siinä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Käytit tuohon avaamisen ruuvimeisseliä, oliko kyseessä niin ohut meisseli että sait sen "pohjaan" asti vai aukesiko kuori ilman että työnsit meisseliä syvälle alumiini- ja muoviosien väliin?

Itsellä huomenna edessä kyseinen operaatio, ja vähän jänskättää. Muuten ei huolta, mutta tuo avaaminen mietityttää. Ei ole pakkelilastaa mitä monissa videoissa näkyy, joten mietin että millähän tuota uskaltaisi lähteä repimään auki. Joku oli kuulema juustohöylälläkin saanut auki.

Sami kirjoitti...

Joo, mulla oli 2 melko ohutta ruuvimeisseliä, ei kuitenkaan mitään epätavallisia. Taivutin aluksi keittiöveitsellä kopan ja pohjan reunaa sen verran raolleen, että sain yhden ruuvimeisselin väliin ja sitten sitä taivuttamalla toisenkin.

Näköjään minin kuoret ovatkin vähän taipuisampaa ainetta kuin ulkoapäin katsomalla luulisi ja meisseleillä niivittämällä saa kuin saakin osat erotettua toisistaan. Kuten sanoin, ei se niin vaikeaa ollutkaan, kunhan pääsi jutun juonesta jyvälle.