torstaina, kesäkuuta 22, 2006

Kokemuksia tiedostonsiirrosta Windowsin ja Macin välillä

Tuli tarve siirtää Windows-kannettavasta isoja tiedostoja Mac Miniin.

Ensimmäisenä laitoin OS X:n Järjestelmäasetuksista Windows-tiedostojaon päälle, Explorerissa kirjoitin \\(macin ip-osoite)\(oma kotihakemisto). Yhteys muodostui, raahasin isot tiedostot Explorer-ikkunaan ja pudotin.

Seurasin siirtonopeutta OS X:n Järjestelmän valvonta -työkalulla. Se kertoi, että tiedostot siirtyivät nopeudella, joka vaihteli 20 - 80 kt/s. Aika huonosti.

Katkaisin siirron ja yritin seuraavaksi siirtää tiedostoja sftp:llä. Ensin yritin Puttyn PSFTP-ohjelmaa. PSFTP siirsi dataa hetken nopeudella 850 kt/s, mutta ohjelma hyytyi sitten. Yritin useamman kerran, aina sama hyytyminen.

Seuraavaksi yritin F-Secure SSH:n SFTP-siirtoa. Se siirsi jonkun aikaa 350 - 400 kt/s, mutta siirto katkesi alle minuutin kuluttua ja ohjelma valitti verkkoyhteyden katkenneen.

Olin joskus leikkinyt WebDAVin kanssa ja muistin, että olin konffannut Macissä pyörivään standardinmukaiseen Apacheen yhden WebDAV-osoitteen, johon pystyi ainoataan lähettämään tiedostoja, mutta ei näkemään tai hakemaan.

Avasin Internet Explorerin. Siellä komensin File -> Open. Syötin osoitekenttään http://(macintoshin ip-osoite)/upload. Rasti ruutuun "Open as web folder". Ruudulle aukeni ikkuna, johon raahasin isot tiedostot. Hyvin siirtyvät ja nopeuttakin on yli 1000 kt/s

Ei kommentteja: