sunnuntaina, elokuuta 14, 2005

Vakuuttavaa laatua Applen iTunes-ohjelmassa

Käyttelin tässä juuri iTunes-ohjelmaa ja kävi niin että tein useampaa asiaa samaan aikaan: kuuntelin musiikkia, ostin musiikkia iTunes Music Storesta (latasin kahta edellistä ostosta ja selailin kauppaa), latasin uusia podcasteja, editoin soittolistoja ja synkkasin iPodia. Oikeastaan odotin koko ajan, että iTunes kohta joko jumittuu tai kaatuu. Mutta ei, se vaan teki kaiken mitä siltä pyydettiin.

Näin ohjelmistoalan ammattilaisena täytyy myöntää että olen suorastaan äimän käkenä. Joko Applella on erittäin hyviä koodaajia ja/tai erittäin hyviä testaajia. Todella hienoa, jos joku testaaja on oikeasti kokeillut, että kaikkea edellämainittua voi tehdä samaan aikaan.

Noin yleisestikin voisi sanoa, että mitä kauemmin olen näitä koodaushommia tehnyt, sitä enemmän olen vakuuttunut testauksen tärkeydestä. Kaikissa vähänkin monimutkaisemmissa ohjelmissa on niin paljon bugeja, että niitä on pakko testata jonkun toisen kuin koodaajan toimesta. Itselleni tuottaa ongelmia keksiä edes tarpeeksi mielikuvituksellisia yksikkötestejä, joten olen erittäin tyytyväinen kun joku ammattitaitoinen testaaja ottaa tuottamani softan ja panee sen venymään ja paukkumaan.

Ei kommentteja: