lauantaina, elokuuta 20, 2005

Laukkaa!

Tänään alkoi ihan tuntua siltä, että kevyt ravi ja kevennys alkavat sujua. Vieläkin piti välillä vähän arpoa, että sai kevennyksen kohdalleen, mutta noin muuten se suurinpiirtein tuntui ihan siltä kuin osaisi ratsastaa.

Olen aina aikaisemmin ratsastanut hevosella nimeltä Anton. Sitä tuntuu olevan vaikea saada liikkeelle, jos sen edellä ei ole toista heppaa, jota se saa seurata. Tänään mulla oli Humpsa ja se tuntui tottelevan ihan nätisti.

Tunnin loppupuolella meinas mennä huonot housuun kun opettaja sanoi, että sitten Kati ja Sami voisivat kokeilla laukkaa! Mie olen luullut, että laukka on jotain vaikeaa ja sitä voi tehdä vasta kun ratsastus on muuten hyvin hallinnassa. Mutta niin se vaan pisti muksut menemään ympyrää kentän toiseen päähän ja Katin ja mut harjoittelemaan laukkaa kentän toiseen päähän.

Kati on ennekin laukannut, mutta 20 vuodessa ehtinyt unohtaa miten laukka nostetaan. Minähän sitä en tietysti koskaan ole tiennytkään. Kati sai Antonin laukkaan pari kertaa ja minäkin Humpsan lähtemään johonkin uuteen askellajiin... sitä en sitten tiedä, oliko se laukkaa vai mitä.

Veeralla oli naama nurinpäin kun sen ratsu, Pinki, oli koko tunnin viskellyt päätään ja Veera oli meinannut (omien sanojensa mukaan) pudota selästä. No, sellaista sattuu. Jokaisella on joskus huonoja päiviä, niin ratsastajilla kuin hevosillakin.

Tallin hevosista on kuvia tallin sivuilla. Itse en ole niistä vielä päässyt kuvia ottamaan kun ne ovat aina joko allani tai sitten pimeässä ja ahtaassa karsinassa. Pitäisi olla tehokas salama ja laajakuvalinssi.

Ei kommentteja: