tiistaina, syyskuuta 18, 2007

Pyörätie on autotie

Kun tänään pyöräilin kotia kohti, tunsin kulkevani mahtavaa vauhtia. Vieressäni Vihdintiellä autot seisoivat paikallaan iltapäiväruuhkassa ja minä puskin eteenpäin 25 km/h.

Juuri ennen Vihdintien ja Kaupintien risteystä, ohitseni pyörätiellä ajoi vaaleanruskea Ford Mondeo! Ohitettuaan minut Fordin piti kurvata tiukasti pyörätien oikeaan laitaan, koska mutkan takaa tuli vastaan keskellä tietä pyöräilevä vanhempi naishenkilö.

Kyllähän vanhempien naishenkilöidenkin pitäisi ymmärtää, että pyörätiellä ajetaan tien oikeassa reunassa, jotta nopeampien ja leveämpien kulkuneuvojen on helpompi mahtua tielle.

Koko tilanne oli niin yllättävä, että en tajunnut painaa rekisterinumeroa muistiin. Harmi. Olisin soittanut poliisille ja pyytänyt, että käyvät kysymässä auton omistajalta, miksi auto oli harmaana sadepäivänä 18.9.2007 eksynyt pyörätielle kruisailemaan.

Mondeokuski oli varmaan kyllästynyt seisomaan paikallaan jonossa ja päätti ohittaa jonon pyörätietä myöten.

Onkohan pyöräteiden hyödyntäminen autojen oikotienä yleistäkin? Ainakin itse olen nähnyt samaa tapahtuvan täällä Martinlaaksossa. Martinlaakso on suuri asuinalue, jonka halki ei kulje autoteitä, ainoastaan pyöräteitä. Olen useamman kerran nähnyt autojen oikaisevan alueen halki pyöräteitä myöten.

Seuraavan kerran yritän olla valppaampi ja tehdä vähintään kengän muotoisen lommon autoon muistoksi kuskille.

Ei kommentteja: