lauantaina, marraskuuta 26, 2005

Äksöniä tallilla

Tänään tapahtui tallilla aika paljon:

Anuska heitti ratsastajan selästään. Syytä en tiedä. Ratsastaja oksenteli ja pyörtyili putoamisen jälkeen ja ambulanssi kävi hakemassa hänet. Eivätkös tuommoiset oireet kerro aivotärähdyksestä? Voi räkä. Taitaa tulla pitkä tauko ratsastukseen.

Pieni hetki tämän jälkeen Anuskan kesällä syntynyt varsa karkasi tallista ja juoksenteli villisti ympäri tallin aluetta ja hirnui. Tunnilla olevat hevoset häiriintyivät tästä. Allani ollut tasainen ruuna, Anton, pysähtyi ja röhisi. Koko lopputunnin se oli kamalan rauhaton eikä oikein totellut mua. Lopputunnista oli tarkoitus yrittää laukan harjoittelua, mutta eihän siitä tullut mitään kun en saanut sitä edes ravissa menemään siihen suuntaan mihin halusin.

Aloitin eilen fysioterapiassa. Siellä yritetään saada vasen kyynärpää täysin liikkuvaksi. Koukistuksesta puuttuu noin 5° ja ojennuksesta 15°. Sekä lähetteen antanut ortopedi että fysioterapeutti olivat molemmat aika hämmästyneitä että kyynärpää oli parantunut noin hyvin 2 kuukaudessa. Kyynärpäävammat kuulemma paranevat aika huonosti. Ilmeisesti kyynärpää ei mulla ollut kokonaan poissa paikaltaan. Se oli ehkä vain nivelkupin reunalla ja siksi sain sen itse nykäistyä paikoilleen.

Fysioterapeutilta itseltään oli mennyt kyynärpää sijoiltaan ja se oli retkottanut ihan vapaasti roikkuen. Mullahan se ei roikkunut vaan käsivarsi oli lukittunut eikä liikkunut. Fysioterapeutin kyynärpää oli asetettu paikalleen nukutuksessa ja siinä oli ollut kipsikin. Taisin selvitä loppujen lopuksi aika pienellä. Onpa hyvä että on niin tiukat nivelet.

Ei kommentteja: