lauantaina, maaliskuuta 31, 2007

Liikennesäännöt muuttuneet!

Olen ajanut autolla melko vähän viime aikoina ja uutisten katsominenkin on jäänyt monesti väliin kun lapsemme haluaa katsoa talon ainoasta telkusta Simpsoneita (tulee siis samaan aikaan uutisten kanssa.)

Minulta on tainnut jäädä huomaamatta liikennesääntöjen muuttuminen. (Oletan, että olisihan siitä kerrottu uutisissa, ainakin ennen on niin tehty.)

Nähkääs, ennen oli niin, että kun risteystä lähestyi vastakkaisista suunnista kaksi autoa, joista toinen kääntyi oikealle ja toinen vasemmalle, vasemmalle kääntyvä väisti oikealle kääntyvää.

Eilen matkalla Kotkaan ja tänään matkalla ratsastamaan minä olin molemmissa tapauksissa oikealle kääntyvä, mutta minun oli tehtävä hätäjarrutus kun vasemmalle kääntyvä änkesi väkisin edelleni.

Yksittäisiä tollojahan liikenteessä aina tapaa, mutta kun näin kävi perättäisinä päivinä, on kyseessä varmaan jotain muuta, kuten liikennesääntöjen muuttuminen. Ehkä EU on taas tehnyt uuden direktiivin.

FINLEX sanoo:
Risteyksessä kääntyvän ajoneuvon kuljettajan on väistettävä risteävää tietä ylittävää polkupyöräilijää, mopoilijaa ja jalankulkijaa. Samoin on kuljettajan, joka muualla kuin risteyksessä, aikoo poistua ajoradalta tai muuten ylittää sen, väistettävä tien reunaa käyttävää polkupyöräilijää, mopoilijaa ja jalankulkijaa. Vasemmalle kääntyvän kuljettajan on lisäksi väistettävä vastaan tulevaa liikennettä.
Eivät ole tainneet vielä päivittää noita verkkosivuja. Vai ovatko oikealle kääntyjät osa "vastaan tulevaa liikennettä"?

Ei kommentteja: