keskiviikkona, lokakuuta 25, 2006

Irakin kadonneet miljardit

YLE1 esitti juuri dokumentin "Irakin kadonneet miljardit". Jos joku ei nähnyt sitä, se löytyy myös Googlen videopalvelusta, klikkaa linkkiä otsikossa. (Englanninkielinen, ei tekstitystä.)

George W. Bushin hallinto on tehnyt Irakista villin lännen, jossa ei ole lakeja tai valvontaa ja jonne kaadetaan miljardeittain dollareita kenen hyvänsä kahmittavaksi, käteisenä, jottei mitään voida jäljittää.

"Miehityshallinnon virkamiehelle annettiin 7 miljoonaa dollaria käteisenä ja käskettiin tuhlata ne viikossa."

Dokumentissa näytetään sairaala, jonka remontin tekijälle on maksettu 4 miljoonaa dollaria, mutta juuri mitään ei ole tehty ja se mitä on tehty on kelvotonta. Kukaan ei ole vastuussa.

Vedenpuhdistamoja on kunnostettu noin miljardilla, mutta ne eivät toimi.

Kaupunkien viemäreiden kunnostusurakoista on maksettu miljoonia, mutta mitään ei ole tehty.

Kuka hyvänsä voi mennä Irakiin ja sanoa olevansa rakennusurakoitsija tai mitä vaan ja tehdä sopimus, jonka mukaan pitäisi rakentaa tai kunnostaaa jotain vastineeksi miljoonista tai miljardeista dollareista. Rahat maksetaan parhaassa tapauksessa etukäteen tai huonoimmassakin tapauksessa kun käyt sanomassa, että homma on tehty. Kenelläkään miehityshallituksessa ei ole aikaa tai kiinnostusta tarkistaa, että rahoille saadaan jotain vastinetta.

Samaan aikaan sairaaloissa pikkulapset kuolevat ripuliin koska sairaaloilla on pulaa neuloista, vitamiineista, antibiooteista ja muista halvoista peruslääkkeistä.

Miehityshallitus kykeni järjestämään valtavan logistiikkaoperaation, jossa Irakin koko valuuttakanta vaihdettiin vanhoista dinaareista uusiin, joissa ei ollut Saddamin naaman kuvaa, mutta se ei kykene toimittamaan halpaa perusroinaa sairaaloihin. Siis tottakai se kykenisi, mutta kun heillä on parempaakin tekemistä.

Voi perkele että pistää vihaksi!

Toivottavasti kaikki amerikkalaiset näkevät tämän ohjelman, häpeävät ja muistavat sen häpeän tunteen parin viikon päästä vaaliuurnilla. Muistakaa äänestyslippua täyttäessänne kuva vauvasta, joka haudattiin ruskeassa pahvilaatikossa vain koska sairaalassa ei ollut happinaamaria ja K-vitamiinia.

Jotenkin tuntuu siltä, että tällä kaikella on enää hyvin vähän tekemistä "terrorisminvastaisen sodan" kanssa, jos sillä nyt mitään koskaan oli alun alkaenkaan. Kannattaa muistaa, että vaikka 3000 amerikkalaista kuoli 2001 syyskuun iskuissa, amerikkalaiset tappavat toisiaan ampuma-aseilla kymmenen kertaa sen määrän joka vuosi. Ja tämä luku on viime vuosina ollut vahvassa nousussa.

Ei kommentteja: