sunnuntaina, kesäkuuta 12, 2005

M$ AntiSpyware detected FireFox as spyware!


M$ AntiSpyware detected FireFox as spyware!
Originally uploaded by Sewar.

Microsoftin vakoiluohjelmaskanneri siis on sitä mieltä, että Firefox on ainakin yhtä paha kuin jokin vakoiluohjelma. Siinähän saattaa olla bugeja! Ja sitä paitsi se saattaa toimia eri tavalla kuin "oikea" selain.

Itse asiassa uskoisin, että kuva ei ole aito. Ei kai M$ sentään voi ryhtyä noin törkeisiin toimiin kilpailijoita kohtaan? Ennen kyllä, mutta nykyään?

Toisaalta, Microsoft voi kyllä tehdä melkein mitä vaan ja selvitä siitä kuin koira veräjästä.

2 kommenttia:

HellOfaBlog kirjoitti...

Koneellani ei ole yhtäkään virustorjuntaohjelmaa.

Sami kirjoitti...

Onko koneessasi jokin muu käyttöjärjestelmä kuin Windows? Jos sulla on Windows, käännät sen palomuurin päälle, pidät päivitykset ajan tasalla, et käytä konetta admin-oikeuksilla varustetuttuna käyttäjänä, et asenna ilmaisohjelmia netistä ja et käytä IE:tä etkä Outlookia, voit olla melko huoleti.

Edelliset vaatimukset vaan taitavat olla keskivertotietokoneenkäyttäjälle aivan liikaa ja siinä tapauksessa jokin virustentorjuntaohjelma olisi hyvä olla.

Itse kokeilin olla vuoden päivät ilman virustorjuntaa Windows-koneessani. Tekemällä kaikki yo. temput kaikki oli hyvin enkä koskaan saanut yhtään tartuntaa. (Varmistin käymällä AV-firmojen online-skannerisivuilla.)

Tietysti kaikki ohjelmat eivät aina toimineet kunnolla kun käyttäjällä ei ollut admin-oikeuksia.