sunnuntaina, kesäkuuta 24, 2007

Käytiin Linnanmäellä


Rinkeli Linnanmäellä
Originally uploaded by sti.
Veera oli pari päivää mankunut Linnanmäelle ja kun ei tässä muutakaan ohjelmaa ollut, mietittiin josko juhannuspäivän jälkeisenä sunnuntaina siellä ei olisi ihan niin kauhea tungos kuin tavallisesti.

Ei siellä nyt mitenkään yksinäiseksi itseään tuntenut, mutta väkeä oli kuitenkin sopivan vähän, ettei tarvinnut kauan jonotella laitteisiin ja peleihin.

Veeralle ostettiin ranneke ja nyt kun se on yli 140cm se pääsi ihan mihin laitteeseen vaan ja kyllä se niihin menikin. Taisi käydä parhaassa 6 kertaa perätysten.

Itse ostin vain 3 irtolippua ja kävin maailmanpyörässä (joka on siis uusittu ja nimeltään Rinkeli), Hurjakurussa ja Vuoristoradalla.

Kati ei halunnut vatkausta ja vemputusta vaan nautiskeli auringosta ja voitti peleissä taas vaikka mitä.

lauantaina, kesäkuuta 02, 2007

Länsimetro tulee, autoliikenne kasvaa?!?

Tämän päivän Helsingin Sanomat uutisoi:
Helsingin Ruoholahdesta Espoon Kivenlahteen ulottuva Länsiväylä on yksi Suomen ruuhkaisimmista väylistä Kehä I:n ja III:n ohella. Arvioiden mukaan metron tulo ei kuitenkaan radikaalisti vähennä yksityisautoilua Länsiväylällä. Selvitystyötä tekevän Siton(?) ennusteet liikennemääristä valmistunevat syksyllä. Automäärien uskotaan kasvavan.
Siis kun Länsimetro alkaa kulkemaan, Länsiväylällä autojen määrä kasvaa!

Toisaalta onhan se ymmärrettävää: kun metro valmistuu, suuri osa Espoosta Helsinkiin Länsiväylää kulkevista bussilinjoista lakkautetaan ja ne muutetaan syöttämään matkustajia asuinalueilta metroasemille. Ja kuten on useissa yhteyksissä saatu lehdistä lukea, työmatkakulkijat arvostavat eniten sitä, että matkassa ei ole vaihtoja.

Jos nykyään Espoolaiselta rivitaloalueelta Helsinkiin pääsee vaivattomasti yhdellä bussilla, Espoolainen rupeaa mieluummin ajamaan omalla autolla kuin nostaa persettä penkistä vaihtaakseen metroon.

Toivottavasti näin ei kuitenkaan käy. Tässä maailmassa kun ei ole tarpeeksi tilaa ja resursseja sille, että meistä kaikista tulisi pieniä amerikkalaisia, jotka kulkevat omalla autolla ovelta ovelle.