lauantaina, huhtikuuta 28, 2007

F-Secure Linux Blog

F-Securen Linux-tiimi on tehnyt itselleen blogin. (Klikkaa otsikkoa.) Meillä saattaa silloin tällöin olla jotain mielenkiintoista sanottavaa koska kuljemme tiellä, jolla ei ole kovin montaa muuta kulkijaa: Teemme maksullisia ohjelmia Linux-käyttöjärjestelmälle.

keskiviikkona, huhtikuuta 25, 2007

maanantaina, huhtikuuta 23, 2007

lauantaina, huhtikuuta 14, 2007

Helikoptereita

Martinlaaksossa on viimeisen puolen tunnin ajan kuulunut helikopterin ääntä. Mitähän lienee tekeillä?

Kesä on tullut

Tänään tallilla Veikkolassa nähtiin sitruunaperhonen. Kesä on tullut.

tiistaina, huhtikuuta 10, 2007

Helppoa tiedostojensiirtoa

Pitäisi siirtää iso tiedosto kaverille. Mitä tehdä? Sinä ehkä tiedät miten se käy, mutta tietävätkö isäsi ja äitisi? Entä isovanhempasi?

He yrittävät lähettää tiedoston sähköpostina ja huomaavat, että se ei onnistu. Joko tiedosto on niin iso, että operaattorin postipalvelin antaa kummallisia virheilmoituksia lontoonkielellä tai sitten vastaanottajan postilaatikko on tullut täyteen eikä sinne enää kulje posti. Usein tästäkin saa vieraskielisen ilmoituksen, joka ei oikeastaan kerro muuta kuin että ATK on taas rikki.

http://www.senduit.com/ näyttäisi olevan vastaus ongelmaan. Ei tarvitse kuin mennä kyseiselle sivulle, näyttää minkä tiedoston haluaa kaverille siirtää ja kuinka kauan tiedosto pidetään jaettuna (max 1 viikko) ja painaa nappia. Kun tiedosto on siirretty, ruudulle tulee linkki, joka lähetetään kaverille.

Kaveri klikkaa linkkiä ja lataa tiedoston itselleen. Kun tiedoston jakoaika menee umpeen, linkki lakkaa toimimasta ja tiedosto häviää palvelusta.

Palvelu ei ehkä tarjoa 100% aukotonta tietoturvaa, koska palvelun luoma linkki on vain 6 merkin mittainen. Paha rosmo voisi helposti kokeilla kaikki linkit ja löytää arvokkaan tiedostosi. Tämä on hyvä tiedostaa. Senduitin kautta ei kannata panna jakoon mitään sellaista, jonka leviäminen YouTuben etusivulle voisi olla ikävää.

Useimmiten jaettava tiedosto on kuitenkin melko harmiton: kuvia lastenlasten syntymäpäiviltä tai videokuvaa häistä ja hautajaisista. Jos ne jotakuta kiinnostavat, niin katsokoon.

Senduit on toteutettu Amazonin S3 -palvelulla. S3 tarjoaa rajatonta, mutta maksullista levytilaa. Senduitin käyttäjälle tiedostojen tallettaminen on maksutonta. Senduit maksaa Amazonille myymällä sivuilleen mainostilaa ja luultavasti saa vielä vähän rahaa taskunpohjallekin.

Hyödyllinen ja kiva idea. Olisinpa keksinyt sen itse.