perjantaina, maaliskuuta 31, 2006

Blogger Widget

Kun Juha kerran ehdotti Blogger Widgettiä, niin pitihän sitä kokeilla. En saanut toimimaan, mutta ehkä se johtui siitä, että en osannut konffata sitä oikein. Siinä kyseltiin vähän outoja juttuja. Lisäksi se halusi smtp-serverin nimen, joten kuvittelin, että se bloggaa sähköpostin välityksellä. Niin se varmaan tekikin, mutta laukaisi Applen Mailin kun painoin lähetysnappia! Smtp-clientin olisi varmaan voinut koodata widgettiin. Pitäisiköhän itse tehdä sellainen?

tiistaina, maaliskuuta 28, 2006

Testataan työkalua

Kokeillaan Gnome-työpöydän paneeliapplettia, jolla voi kirjoittaa blogiin. Tämähän on kiva. Löytyisiköhän OS X:lle jotain tällaista.

sunnuntaina, maaliskuuta 26, 2006

Luita murtui

Eilen Veera putosi hevosen selästä ja hänen vasempaan reisiluuhunsa tuli pieni murtuma. Paavo-niminen shetlanninponi sai jonkun hepulin ja lähti laukkaamaan eikä Veera pysynyt selässä. Veera itki ja valitti jalkaa eikä pystynyt nousemaan seisomaan. Lähdettiin saman tien Lastenklinikalle ja siellä menikin koko loppupäivä.

Murtuma on niin pieni ja hyvässä asennossa, että kirurgi arveli jalassa jo olevien naulojen riittävän eikä kipsiä tarvita. Veera sai kyynärsauvat ja kahden viikon päästä tilanne tarkastetaan uudelleen.

Kyllähän tämä nyt vähän huonoon aikaan tuli kun Katikin on samaan aikaan sairaalahoidossa. Veeraa ei oikein uskalla yksin jättää. Jos hän kaatuu sauvojen kanssa, luita murtuu ehkä vielä lisää. Saas nähdä miten tästäkin selvitään.

sunnuntaina, maaliskuuta 19, 2006

XULRunner

Näköjään Mozillan kehittäjät ovat eristämässä Mozillan, Firefoxin ja Thunderbirdin sisälmyksistä konetta, jolla voi ajaa samantapaisia XUL+Javascript -sovelluksia. Saisikohan tuosta jotain kivaa aikaiseksi?

Linux problems

Otsikon linkki listaa ongelmia, joita Linuxissa kohtaa kun yrittää rakentaa softaa, joka toimii kaikkialla. Juuri mitä töissä teen, päivästä toiseen. Kiva kun joku kirjoitti tuommoisen.

lauantaina, maaliskuuta 18, 2006

Toinen tinkertalli

Löytyi toinenkin talli, jossa kasvatetaan tinkerhevosia.

Alan pikkuhiljaa olla sitä mieltä, että 5-10 vuoden päästä lopetan koodaushommat, hankin jostain hevostallin ja rupean kasvattamaan tinkereitä. Se olisi sellaista puuhaa, jossa ainakin tuntuisi olevan jotain merkitystä.

Neeria


Neeria
Originally uploaded by sti.

Anton ja Kati


Anton ja Kati
Originally uploaded by sti.

Anton


Anton
Originally uploaded by sti.

maanantaina, maaliskuuta 13, 2006

Standardit ovat turhia

Jon Udellin blogissa oli mielenkiintoinen ajatus: Standardit ovat olemassa vain siksi, että yritykset yrittävät monopolisoida teknologioita. Jos teknologiat olisivat vapaata softaa, ei olisi tarvetta standardeille, koska kaikesta tai ainakin perusteknologioista olisi olemassa vain yksi toteutus.

Kiva ajatusleikki, mutta melko kaukana totuudesta.

sunnuntaina, maaliskuuta 12, 2006

Toimelias viikonloppu

Tänä viikonloppuna olen saanut aika paljon aikaan: ratsastanut, saunonut, imuroinut, laittanut maton olohuoneeseen, laittanut ruokaa, pelannut Veeran kanssa Mario Kartia, hiihtänyt (Veeran kanssa, 2 km), koodannut (=tehnyt töitä) ja katsonut töllöstä Kovan lain, Taisteluplaneetta Galactican, Midsomerin murhat ja Elää heimon kanssa.

Katin olo on ollut aika huono. Lääkkeet eivät vielä(kään) tunnu vaikuttavan.

Internet-buumi on täällä taas!

Jotenkin tuntuu, että 1999 on tullut takaisin. Klikkaa otsikkoa ja lue.

lauantaina, maaliskuuta 04, 2006

Logitechin bluetooth-luurit

Ostin joululahjaksi itselleni Logitechin bluetooth-kuulokkeet. Jokin aika sitten huomasin, että keskelle luurien sankaa oli tullut murtuma. Murtuma tuntui levenevän joka päivä. Näytti siltä, että sanka oli jo murtunut puoleenväliin paksuudestaan. Oli nähtävästi vain ajan kysymys, milloin sanka napsahtaisi kokonaan kahtia.

Vein vehkeet takaisin Stockmannille, josta ne oli ostettukin. Jouduin odottelemaan noin 10 minuuttia, kun palautustiskin hoitaja keskusteli maahantuojan kanssa ja sitten sain uudet kuulokkeet tilalle.

Minusta tuntuu, että Logitech on mitoittanut kuulokkeet aika lailla pienemmälle päälle kuin omani. Minun pääni ympärillä luurit puristavat melko kovaa ja ehkä siksi myös sanka joutuu tavallista lujemmalle. Katsotaan miten näille uusille käy.

Hyvä että luureissa on 2 vuoden takuu.

Muuten olen kuulokkeisiin varsin tyytyväinen. Äänenlaatu on hyvä. En ole vertaillut ääntä muiden kuulokkeiden kanssa, joten kunnollinen laatuvertailu on tekemättä, mutta äänenlaatu ei ole ainakaan niin huono, että kiinnittäisin siihen mitään huomiota, eli laatu on riittävän hyvä.

Akut joutuu lataamaan parin päivän välein. En ole laskenut akkujen kestoa. Käsikirja lupaa 6-7 tuntia.

Käyttö on helppoa: ensin painetaan kuulokkeissa olevaa nappia niin kauan että kuuluu merkkiääni. Sitten painetaan iPodiin kiinnitetyn lähettimen nappia niin kauan että lähettimessä sininen valo syttyy.

En ole välittänyt sammuttaa kuulokkeita. Ne tuntuvat sammuvan itsestään parin minuutin päästä siitä kun iPod on sammuttanut itsensä.

Langattomuus on tietenkin mahtavaa!

The future is wireless!