lauantaina, marraskuuta 26, 2005

Äksöniä tallilla

Tänään tapahtui tallilla aika paljon:

Anuska heitti ratsastajan selästään. Syytä en tiedä. Ratsastaja oksenteli ja pyörtyili putoamisen jälkeen ja ambulanssi kävi hakemassa hänet. Eivätkös tuommoiset oireet kerro aivotärähdyksestä? Voi räkä. Taitaa tulla pitkä tauko ratsastukseen.

Pieni hetki tämän jälkeen Anuskan kesällä syntynyt varsa karkasi tallista ja juoksenteli villisti ympäri tallin aluetta ja hirnui. Tunnilla olevat hevoset häiriintyivät tästä. Allani ollut tasainen ruuna, Anton, pysähtyi ja röhisi. Koko lopputunnin se oli kamalan rauhaton eikä oikein totellut mua. Lopputunnista oli tarkoitus yrittää laukan harjoittelua, mutta eihän siitä tullut mitään kun en saanut sitä edes ravissa menemään siihen suuntaan mihin halusin.

Aloitin eilen fysioterapiassa. Siellä yritetään saada vasen kyynärpää täysin liikkuvaksi. Koukistuksesta puuttuu noin 5° ja ojennuksesta 15°. Sekä lähetteen antanut ortopedi että fysioterapeutti olivat molemmat aika hämmästyneitä että kyynärpää oli parantunut noin hyvin 2 kuukaudessa. Kyynärpäävammat kuulemma paranevat aika huonosti. Ilmeisesti kyynärpää ei mulla ollut kokonaan poissa paikaltaan. Se oli ehkä vain nivelkupin reunalla ja siksi sain sen itse nykäistyä paikoilleen.

Fysioterapeutilta itseltään oli mennyt kyynärpää sijoiltaan ja se oli retkottanut ihan vapaasti roikkuen. Mullahan se ei roikkunut vaan käsivarsi oli lukittunut eikä liikkunut. Fysioterapeutin kyynärpää oli asetettu paikalleen nukutuksessa ja siinä oli ollut kipsikin. Taisin selvitä loppujen lopuksi aika pienellä. Onpa hyvä että on niin tiukat nivelet.

maanantaina, marraskuuta 21, 2005

Käärmetappelu

Vaimo on taas sairaalassa. Huusholli on mun hoidossa, mukaanlukien matelijat.

Lämmitin 2 hiirtä käärmeille. Heilutin hiiriä kummankin nenän edessä ja kumpikin iski kiinni omaansa. Onnittelin itseäni työstä hyvin tehdystä ja lähdin siivoamaan operaation jäljet.

Kun tulin takaisin, nuorempi käärme oli pudottanut oman hiirensä vesiastiaan ja napannut kiinni isomman käärmeen hiiren toisesa päästä. Siinä ne jonkun aikaa kävivät hiirestä köydenvetoa: isompi veti hiirtään ylöspäin ja pienempi kiskoi sitä alaspäin.

Sitten lopulta pienempi irrotti otteensa hetkeksi ja isompi sai nieltyä hiiren niin pitkälle, että vain takajalat ja häntä näkyivät suusta. Silloin pienempi käärme kiertyi rullalle isomman pään ympärille ja rupesi rutistamaan. Alkoi melkoinen kamppailu, jonka aikana käärmeet valuivat vesiastiaan ja vaikka isompi käärme ponnisti ja ponnisti, se ei onnistunut vetäytymään kuristusotteesta. Luulisin, että suomuinen iho teki hankalaksi taaksepäin peruuttamisen. Ja koko ajan hiiri oli isomman käärmeen suussa jalat näkyvissä.

Aloin jo tosissani uskoa, että pienempi käärme pystyy hukuttamaan isosiskonsa. Se oli saanut sen pään veden alle ja se oli ollut siellä jo jonkun aikaa. Kävin vetämässä nahkarukkaset käteen ja otin vähän kättä pitempää käteen, avasin terraarion ja rupesin tökkimään pienempää käärmettä. Se kiinnostui minusta pieneksi hetkeksi ja sinä aikana isompi käärme sai päänsä pinnalle ja sai kokonaan nieltyä hiirensä.

Kyllä mahtoi pikkukäärmettä vit^H^H^Hharmittaa.

Lopulta pikkukäärme kalasti vesiastian pohjalta oman hiirensä ja nieli sen... jotenkin pitkin hampain, siltä tuntui.

Mainittakoon vielä, että näillä käärmeillä on sama äiti ja ne ovat nykyisin jo lähes saman kokoisia, isompi vain on vuoden vanhempi. Siksi kamppailu oli niin tasaväkinen.

keskiviikkona, marraskuuta 02, 2005

Kuka tahansa ohjelmoija voi joutua syytteeseen roskapostin lähettämisestä

Herranjestas! Ruotsalainen ohjelmoija pidätettiin Kreikassa syytettynä roskapostin lähettämisestä. Sinällään kiva, että viranomaiset ottavat roskapostin lähettämisen vakavasti, mutta pitäisihän heillä kai olla jotain asiantuntemusta ja edes jotain näyttöä ennen kuin ihmisiä ruvetaan pidättämään.

Täytyy toivoa ettei kukaan anna mulle sähköpostiosoitettaan ja saa sen jälkeen roskapostia...

tiistaina, marraskuuta 01, 2005