sunnuntaina, syyskuuta 25, 2005

Liian pitkä sairasloma

Olen nyt ollut 2 viikkoa sairaslomalla. Jälkimmäinen viikko oli liikaa, ainakin osittain. Menin töihin torstaina ja sain kuulla hienosta byrokratian kukkasesta: Työnantajan vakuutukset eivät kata sairaslomalla olevaa työntekijää, joten sairasloman aikana on töissä oleminen ehdottomasti kielletty. Yritin soittaa työterveysasemalle ja kysyä miten sairasloman voi lopettaa, mutta siellä ei oltu ollenkaan yhteistyökykyisiä, sanottiin vain että saanhan minä mennä töihin jos niin haluan.

Huomenna pääsee viimeinkin töihin.

On se pirullista kun on työ, josta pitää.

Vasempaan kämmeneen on ruvennut koskemaan kun puristaa jotain. Uskallankohan mennä näyttämään sitä lääkärille? Siitä voi seurata vielä lisää sairaslomaa. Kirjoittaminen 10-sormijärjestelmällä ei satu yhtään.

Äänen ja kuvan synkka F1-kilpailussa

Tämäniltainen F1 Brasilian GP, Takuma Saton varikkopysähdys, selostaja sanoo: "Saton pitkä pysähdys, 11,7 sekuntia." Kuvassa kuitenkin Saton auto oli vielä paikallaan ja kello kävi. Yhden silmänräpäyksen jälkeen Sato lähti liikkeelle ja ruudun alareunassa kello pysähtyi lukemaan 11,7 sekuntia.

Ja tämä oli siis MTV3:n analogisessa lähetyksessä... digitv:ssähän moiset jutut ovat arkipäivää.

Millä omakotitaloa pitää lämmittää?

YLE:n uutiset:
Valtio saattaa alkaa tukea pientalojen siirtymistä öljylämmityksestä puupellettilämmitykseen.

Jokunen kuukausi sitten kerrottiin, että ympäristöministeriössä kaavaillaan erityistä haittaveroa sähkölämmitteisille pientaloille.

Millä ihmeellä omakotitaloa pitäisi hallituksen mielestä lämmittää? Keskustalaiseen tyyliin puuklapeilla omasta metsästä? Ja jos ei metsää ole, niin muuttakaa maalle ja ostakaa puuta niiltä joilla on?

Koska hallituksen kokoonpanon määrää eduskuntavaalien tulos ja koska kansalla on juuri sellainen eduskunta kuin se ansaitsee, toivottavasti kaikki muistavat nämä jutut seuraavien vaalien alla.

perjantaina, syyskuuta 23, 2005

Tekijänoikeusfarssi

Aika hauska juttu siitä mihin tässä maassa säädetyt lait voivat johtaa. Tuntuu siltä, että nykyään tehdään lakeja ihan miten sattuu ja sitten selitetään mediassa jälkeenpäin miten sitä lakia oikeasti sitten pitäisi lukea. Helsingin Sanomien yleisönosastossa vain joku oikeusoppinut kirjoitti etteivät tuomioistuimet valitettavasti voi perustaa päätöksiään sanomalehtien sivuille painettuihin ohjeistuksiin vaan tuomioistuinten on tukeuduttava pelkästään voimassa oleviin lakeihin ja asetuksiin.

maanantaina, syyskuuta 12, 2005

Kaunis mustelma


Kaunis mustelma
Originally uploaded by sti.

Sijoiltaan mennyt kyynärpää on kehittänyt komean mustelman.

Penskat katsovat TV:tä 10 tuntia päivässä!

Ks. linkin takaa löytyvän jutun 1. kommentti. Mie kun luulin, että meidän muksu katsoo paljon telkkaria (n. 1 tunti/päivä)

sunnuntaina, syyskuuta 11, 2005

Sijoiltaan

Tulin eilen alas Jappe-nimisen hevosen selästä. Käsi meni kyynärpäästä sijoiltaan. Nykäisin sen itse takaisin, mutta sairaalassa meni silti 8 tuntia ennen kuin kirurgi ehti tutkia röntgenkuvat ja saada selville onko tullut murtumia. (Ei ollut.)

Nyt tuli viikko saikkua. Sori, kaverit, nyt saatte tehdä betan ilman mua.

Ellen sitten kuitenkin ilmaannu töihin... yhdellä kädellä on aika raivostuttavaa kirjoittaa. Tulee paljon virheitä.