maanantaina, elokuuta 29, 2005

PSP-mainos


PSP-mainos
Originally uploaded by sti.

Ensimmäinen PSP-mainos. First PSP ad. Rautatieaseman metropysäkki, Helsinki

lauantaina, elokuuta 20, 2005

Laukkaa!

Tänään alkoi ihan tuntua siltä, että kevyt ravi ja kevennys alkavat sujua. Vieläkin piti välillä vähän arpoa, että sai kevennyksen kohdalleen, mutta noin muuten se suurinpiirtein tuntui ihan siltä kuin osaisi ratsastaa.

Olen aina aikaisemmin ratsastanut hevosella nimeltä Anton. Sitä tuntuu olevan vaikea saada liikkeelle, jos sen edellä ei ole toista heppaa, jota se saa seurata. Tänään mulla oli Humpsa ja se tuntui tottelevan ihan nätisti.

Tunnin loppupuolella meinas mennä huonot housuun kun opettaja sanoi, että sitten Kati ja Sami voisivat kokeilla laukkaa! Mie olen luullut, että laukka on jotain vaikeaa ja sitä voi tehdä vasta kun ratsastus on muuten hyvin hallinnassa. Mutta niin se vaan pisti muksut menemään ympyrää kentän toiseen päähän ja Katin ja mut harjoittelemaan laukkaa kentän toiseen päähän.

Kati on ennekin laukannut, mutta 20 vuodessa ehtinyt unohtaa miten laukka nostetaan. Minähän sitä en tietysti koskaan ole tiennytkään. Kati sai Antonin laukkaan pari kertaa ja minäkin Humpsan lähtemään johonkin uuteen askellajiin... sitä en sitten tiedä, oliko se laukkaa vai mitä.

Veeralla oli naama nurinpäin kun sen ratsu, Pinki, oli koko tunnin viskellyt päätään ja Veera oli meinannut (omien sanojensa mukaan) pudota selästä. No, sellaista sattuu. Jokaisella on joskus huonoja päiviä, niin ratsastajilla kuin hevosillakin.

Tallin hevosista on kuvia tallin sivuilla. Itse en ole niistä vielä päässyt kuvia ottamaan kun ne ovat aina joko allani tai sitten pimeässä ja ahtaassa karsinassa. Pitäisi olla tehokas salama ja laajakuvalinssi.

perjantaina, elokuuta 19, 2005

Bluetooth hacking


Bluetooth hacking
Originally uploaded by sti.

At work today Trifinite.org gave a presentation and demo on bluetooth hacking.

Hienosti parkkeerattu


Hienosti parkkeerattu
Originally uploaded by sti.

Tämä auto oli Ruoholahdessa parkkeerattuna näin hienosti viime perjantaista seuraavaan maanantai-iltapäivään.

keskiviikkona, elokuuta 17, 2005

Charles Stross kritisoi Baroque Cycleä

Charles Stross on myös lukenut Neal Stephensonin Baroque Cycle -tiiliskivisarjaa. Itse en ole kuin ensimmäisen osan loppupuolella ja tulin siihen tulokseen, että en viitsi kiusata itseäni lukemalla volyymejä 2 ja 3. Täytyy maailmassa olla juohevampaakin tarinankerrontaa.

sunnuntaina, elokuuta 14, 2005

Vakuuttavaa laatua Applen iTunes-ohjelmassa

Käyttelin tässä juuri iTunes-ohjelmaa ja kävi niin että tein useampaa asiaa samaan aikaan: kuuntelin musiikkia, ostin musiikkia iTunes Music Storesta (latasin kahta edellistä ostosta ja selailin kauppaa), latasin uusia podcasteja, editoin soittolistoja ja synkkasin iPodia. Oikeastaan odotin koko ajan, että iTunes kohta joko jumittuu tai kaatuu. Mutta ei, se vaan teki kaiken mitä siltä pyydettiin.

Näin ohjelmistoalan ammattilaisena täytyy myöntää että olen suorastaan äimän käkenä. Joko Applella on erittäin hyviä koodaajia ja/tai erittäin hyviä testaajia. Todella hienoa, jos joku testaaja on oikeasti kokeillut, että kaikkea edellämainittua voi tehdä samaan aikaan.

Noin yleisestikin voisi sanoa, että mitä kauemmin olen näitä koodaushommia tehnyt, sitä enemmän olen vakuuttunut testauksen tärkeydestä. Kaikissa vähänkin monimutkaisemmissa ohjelmissa on niin paljon bugeja, että niitä on pakko testata jonkun toisen kuin koodaajan toimesta. Itselleni tuottaa ongelmia keksiä edes tarpeeksi mielikuvituksellisia yksikkötestejä, joten olen erittäin tyytyväinen kun joku ammattitaitoinen testaaja ottaa tuottamani softan ja panee sen venymään ja paukkumaan.

perjantaina, elokuuta 12, 2005

Mario Kart

Viimeisen viikon aikana on meillä pelattu Mario Kart: Double Dash-peliä. Peli on ollut meillä jo kauan, mutta Veera ei ole ollut kamalan innostunut siitä, mutta nyt jokin on muuttunut. Hän on jotenkin päässyt jutun jyvälle ja nyt hän pelaa siinä aivan yhtä hyvin kuin minä, tai itse asiassa vähän paremminkin.

Tämä on hienoa! Enää ei tarvitse tahallaan hävitä ettei mukulalle tule paha mieli. JEEEE!

Mario Kartista on löytynyt ihan uusia puolia: Veeera on kavereidensa kanssa pelaaamalla onnistunut avaamaan pelistä uusia ratoja ja uusia hahmoja ja autoja. Lisäksi huomasin pelin manuaalin viimeisiltä sivuilta, että Mario Kartia voi pelata lähiverkossa jos on Gamecubet, joissa on verkkosovitin. Uuu... En nyt kuitenkaan taida mennä ostamaan GC-verkkosovitinta... PS2:lle se tuli hankittua mutta verkossa on pelattu vain yhtä, kaverilta lainattua peliä, eikä se suuremmin säväyttänyt.

perjantaina, elokuuta 05, 2005

Suklaata

Ai niin, pitää kertoa kun eilen näin lähikaupassa joku osti 20 isoa suklaalevyä. Aika erikoista...

Reissuajatuksia

Kun nyt on oltu kotona yksi päivä, ajattelin vähän kasata reissussa mieleen tulleita ajatuksia:

Majoitus järjestyy jopa ilman ennakkovarauksia. Lähdimme liikkeelle ilman tarkempia suunnitelmia tai aikatauluja. Oikeastaan etukäteen oli selvillä ainoastaan että mennään 4-ja 5-tietä Lappiin ja Jäämerelle ja että ensimmäinen pysähdys on Varkaudessa, jossa käydään Mekaanisen Musiikin Museossa. Olin ajatellut että olemme Varkaudessa yötä. Kello oli kuitenkin vasta 18 kun tulimme museosta ja päätimme jatkaa saman tien Kuopioon asti. Olipa hyvä ettei Varkaudesta tullut varattua hotellihuonetta.

Missään ei käynyt niin, että olisimme joutuneet näkemään vaivaa yöpymispaikan löytämiseksi. Etenkin Lapissa oli tienvarret täynnään kylttejä joissa luki: "Vapaita mökkejä. Freie Hütter."

Pohjois-Norjassa kerrotaan ennen kylää tai kaupunkia, että nopeusrajoitus on 60 km/h ja kylän jälkeen että 60 km/h rajoitusalue päättyy. Missään ei sen sijaan kerrota, kuinka kovaa saa ajaa 60 km/h alueen ulkopuolella. Kokemuksen perusteella sanoisin, että jos ajaa noin 90 km/h ei jää jalkoihin, mutta joutuu kyllä ohitettavaksi aina silloin tällöin.

Norjassa tiet ovat kapeita. Lapissakin ne ovat paljon kapeampia kuin Etelä-Suomessa, mutta Norjassa ne ovat jo naurettavia. Piennarta ei ole yhtään ja heti asvaltin reunasta saattaa alkaa pudotus ilman minkäänlaista aitaa tai turvakaidetta. Norjalaiset näemmä uskovat, että jos et osaa pitää autoa tiellä, ei sulle olisi alunperinkään pitänyt ajokorttia antaa.

Kapeilla teillä vastaantulevat autot tekevät matkanteon mielenkiintoiseksi. 2 henkilöautoa ohittaa toisensa ilman suurempaa stressiä, mutta kun toinen autoista on asuntoauto, bussi, kuorma-auto tai täysperävaunuyhdistelmä, alkoi ainakin minulla sydämen syke tihentyä ja adrenaliini erittyä. Eipähän ollut mitään vaaraa, että olisi nukahtanut rattiin.

Norjalaiset ovat ihan hulluja kuskeja. Ei ollut niin kapeaa tietä ettei joku kaahaaja olisi pyrkinyt ohi. Itse en uskaltanut tehdä sikäläisillä kinttupoluilla yhtään ohitusta, en edes vaikka jouduin ajamaan 40 km bussin perässä, joka ajoi 20 km/h alle rajoituksen.

Vaikka nimitinkin norjalaisia teitä kinttupoluiksi, se tarkoitti ainoastaan niiden leveyttä. Teiden pinta oli paremmassa kunnossa kuin Suomessa yleensä.

Poroja pitää tosissaan varoa. Vaikka poro seisoisi tien reunassa kun lähestyt sitä, se saattaa pompata tielle juuri kun auto on metrin päässä siitä. Tyhmällä kasvissyöjällä ei ole himpun vertaa itsesuojeluvaistoa.

Pohjois-Suomessa on kylmä. Pitkät kalsarit ja villahousut kannattaa ottaa mukaan.

Nordkapissa tuulee aivan käsittämättömän lujasti, eikä kyseessä edes ollut mikään myrsky, ainakaan meren aalloista päätellen. Ilma on kylmä jo ennestäänkin ja tuuli tekee siitä todella purevaa, heinäkuussakin. Edellämainittujen villahousujen kavereiksi tarvitaan tuulenpitävää vaatetusta.

Vuoristoteitä ajetaan alas moottorilla jarruttaen, ei jarrupoljinta painaen. Mutta kuinka pitkään moottorin voi antaa huutaa 5000 kierrosta minuutissa?

torstaina, elokuuta 04, 2005

Radio Userland ei innosta

Tulin hetkeksi innostuneeksi Radio Userland -nimisestä softasta, jonka pitäisi olla jonkunlainen fiksu aggregaattori ja blogpostaaja ja outlineri (mitä se sitten tarkoittaakaan?) yhdessä. Hain demoversion ja panin pyörimään. About ensimmäiseksi softa kysyy mistä löytyy msexplorer.

plonk

Ei kiinnosta tutustua softaan, joka on naitettu käyttämään IE:tä ja nähtävästi ilman mahdollisuutta valita mitä selainta käyttää. Paitsi ettei IE:tä pitäisi käyttää ollenkaan, on Mac-versio IE:stä jo auttamattoman vanha (5.x jotain) ja uudempaa ei ole tulossa.

keskiviikkona, elokuuta 03, 2005

Lomakuvat Flickrissä

Latasin osan kameralla otetuista kuvista Flickriin. Kaikkiaan reissun aikana otettiin yli 200 kuvaa kameralla plus parikymmentä kännykän kameralla. Onnistuneimmat kännykän kuvat onkin lisätty tänne jo reissun aikana. Kameran kuvat löytyvät Flickr-albumista "Loma 2005"

Kotona

Juna oli Helsingin Rautatieasemalla aamulla yhdeksän maissa. Siellä meni vähän aikaa kun odotteli auton saamista pois junasta ja sitten kaupan kautta kotiin.

Eteisessä on vielä kamala kasa tavaraa... Valokuvia tuli otettua alun kolmatta sataa ja niitä on nyt siirretty kamerasta Macintoshiin ja seuraavaksi niitä voisi siirtää Flickriin.

Samalla vähän vattuja ja mansikoita tankaten...

tiistaina, elokuuta 02, 2005

Odotellaan junan l�ähtöä��


Odotellaan junan lähtöä
Originally uploaded by sti.

Tapetaan aikaa Rovaniemen aseman ravintolassa. Auto on jo ajettu junaan.

Turkkilaista Rovaniemell�ä


Turkkilaista Rovaniemellä
Originally uploaded by sti.

Rovaniemi

Autojunaan on tullut ylimääräinen vaunu, joten nyt pääsemme kaikki samaan junaan auton kanssa. Nyt pitää keksiä miten tapetaan muutama tunti aikaa. Ensin sapuskaa.

Aamiainen Hotelli Kultahipussa


Aamiainen Hotelli Kultahipussa
Originally uploaded by sti.

Aamiainen Hotelli Kultahipussa


Aamiainen Hotelli Kultahipussa
Originally uploaded by sti.

Korjaus

Luin juuri edellisiä blogijuttuja ja huomasin että olin arvostellut Hotelli Ivaloa. Arvostelun piti korkea Hotelli Inaria. Korjaan tuon jahka pääsen koneen ääreen. Blogger ei taida osata edit-by-emailiä...

Ivalo

Ajaminen alkaa muuttua rutiininomaiseksi. 450 km Nordkapista Ivaloon ei tunnu enää niin hurjalta. Yövyttiin Hotelli Kultahipussa. Huoneessa oli oma sauna!
Autojunassa ei ollut enää vapaana hyttejä, joissa ei olisi pidetty lemmikkejä, joten me tulemme aikaisemmalla tavallisella junalla ja auto saa tulla yksinään myöhemmin illalla lähtevällä junalla.
Perheen mielestä tämä on ollut kaikkien aikojen paras loma.

maanantaina, elokuuta 01, 2005

Pizzaa Portsangerissa


Pizzaa Portsangerissa
Originally uploaded by sti.

2 hengen pizza Norjan puolella: 145 NOK

Oldenfjord

Mökki oli mukava, mutta jostain syystä ei nukuttanut. Nyt väsyttää. Ollaan kahvilla paikassa nimeltä Oldenfjord (n. 70 km Nordkapista). Päätettiin ajaa samaa tietä takaisin: Nordkapp - Karigasniemi - Inari - Ivalo - Sodankylä. Sieltä sitten Rovaniemelle. Tänä iltana voisi yöpyä Inarissa tai Ivalossa. Sitten tiistai-iltana Rovaniemeltä junalla kotiin.

Nordkapp

Illalla klo 18 aikaan saavuimme Nordkappiin. 6 km pitkän tunnelin jälkeen piti maksaa n. 30 euron maksu saarelle pääsystä. Ja vielä ennen pohjoiskärkeen pääsyä piti pulittaa n. 50 euroa. Satoi ja tuuli tajuttoman kovaa. En ole ikinä kokenut niin kovaa tuulta. Viivyimme siellä noin tunnin, minkä jälkeen ajoimme saaren keskivaiheille ja vuokrasimme pienen mökin. Iltapalaksi lämmintä soppaa ja makuupusseihin nukkumaan.