sunnuntaina, kesäkuuta 19, 2005

Ratsastuskurssi suoritettu

No, nyt on sitten käyty yhden viikon alkeisratsastuskurssi.

Miinuspuolella on ruvelle hiertynyt perse ja se, että viikkoon en ole ehtinyt hoitaa mitään asioita tai käydä kaupassa, koska kurssi on joka ilta kestänyt klo 21:een, vaikka se piti esitteen mukaan loppua jo klo 20.

Plussaa on sitten enemmän: Reipasta liikuntaa ulkoilmassa ja auringonpaisteessa, kivoja ihmisiä ja todella mukavia eläimiä. Ratsastuksessa on jotain, mikä tekee hyvää ryhdille. Mulla on ollut pari päivää selkä paljon suoremmassa kuin ennen.

Kurssilla käytiin läpi liikkeelle lähtö ja pysähtyminen, ohjaaminen, kevennys, ravi, asetus, voltti ja puolipidäte. Varsinaisesti en tunne oppineeni kuin liikkeelle lähdön, pysähtymisen ja ohjaamisen. Kaikkea muuta olisi pitänyt harjoitella enemmän. Perjantaina alkoi tuntua, että alan pääsemään kevennyksen ideasta kiinni, mutta en vielä sanoisi osaavani sitä.

Hevonen jolla ratsastin, Anton, oli ihana. Se kantoi liki 100 kiloon yltävän elopainoni yhtään vastaan pyristelemättä eikä kertaakaan yrittänyt purra. Tähän mennessä mulla oli kokemusta vain sellaisista hevosista, jotka yrittivät vähän napsaista käsivarresta tai olkapäästä.

Oli ihan kiva päivän päätteeksi riisua varusteet hevosen yltä ja huoltaa ne. Olisin tosin toivonut, että olisimme saaneet myös harjata ja satuloida hevoset ratsastuksen alussa, mutta hevoset olivat joka päivä valmiina kentällä satuloituina. Yhtenä iltana pääsin harjamaan Antonista hiet pois kun yksi tallityttö pyysi mua tekemään sen.

Nyt pitäisi keksiä haluanko jatkaa harrastusta.

Tytär jo ratsastaa ja vaimo aloittelee vanhaa harrastusta uudelleen. Jos jatkaisin, se olisi koko perheen harrastus.

Toisaalta se tulisi viemään rahaa kun varusteita pitäisi hankkia ja ratsastustunteja maksaa eikä Veikkolaan ajaminen ihan ilmaista ole. Tähän mennessä siellä on käyty kerran viikossa, mutta jos perheessä kaikki ratsastavat, voi olla, että käyntejä kertyy useampia viikossa.

Toisaalta ratsastus oli aika kivaa.

Toisaalta mun piti opetella purjehtimaan. Mutta toisaalta se se vasta kallis harrastus onkin ja siihen voi olla aika vaikea saada koko perhettä mukaan kun ei ole omaa venettä ja vaimo pelkää olla veneessä.

keskiviikkona, kesäkuuta 15, 2005

Ratsastus, 2. päivä

Hevosen komentaminen on vieläkin vähän henkimaailman juttuja, mutta kyllä se siitä. Kädet alkaa olla rakoilla ja jalkoihin ja istumalihaksiin koskee. Huomenna koskee varmaan vielä enemmän. Hauska harrastus.

tiistaina, kesäkuuta 14, 2005

Ratsastuskurssi

Ensimmäinen ilta ratsastuskurssilla on ohi. Ei menny hirveen hyvin. Heppa on kiva, mutta en saa sitä liikkeelle. Ohjaus sentään toimii. Toivottavasti ykkösvaihde löytyy huomenna.

sunnuntaina, kesäkuuta 12, 2005

M$ AntiSpyware detected FireFox as spyware!


M$ AntiSpyware detected FireFox as spyware!
Originally uploaded by Sewar.

Microsoftin vakoiluohjelmaskanneri siis on sitä mieltä, että Firefox on ainakin yhtä paha kuin jokin vakoiluohjelma. Siinähän saattaa olla bugeja! Ja sitä paitsi se saattaa toimia eri tavalla kuin "oikea" selain.

Itse asiassa uskoisin, että kuva ei ole aito. Ei kai M$ sentään voi ryhtyä noin törkeisiin toimiin kilpailijoita kohtaan? Ennen kyllä, mutta nykyään?

Toisaalta, Microsoft voi kyllä tehdä melkein mitä vaan ja selvitä siitä kuin koira veräjästä.

Bruce Schneier


Bruce Schneier
Originally uploaded by sti.

Toukokuun lopussa F-Securen AV-research sai uudet tilat ja järjesti avointen ovien päivän. Avajaisiin oli kutsuttu puhumaan tietoturva-ja kryptoguru Bruce Schneier.

Aika jännää oli, että hän ei käyttänyt mitään teknisiä apuvälineitä: ei liitutaulua, piirtoheitintä tai videotykkiä. Hän vain seisoi auditorion edessä ja puhui. Ja kaatoi kahvia pannusta ja joi sitä.

Puhe oli hyvä, mutta hänen kirjansa ja bloginsa lukeneille ja haastattelunsa kuunnelleille siinä ei ollut paljonkaan uutta.

Suomalainen yleisö ei myöskään yllättänyt sillä että se ei osannut kysyä gurulta mitään, tai no, pari kysymystä sentään saatiin puserrettua. Olihan minullakin kysymys, mutta en uskaltanut sitä kysyä kun pelkäsin sen olevan niin tyhmä.

sunnuntaina, kesäkuuta 05, 2005

Pahan palkka

Torstai-iltana oli firman kesäjuhla Pihlajasaaressa. Tuli hölmö laitettua liian vähän päälle ja vielä juotua kylmää siideriä terassilla. Palelti niin pirusti mutta kun oli niin hyvää seuraa ei siitä voinut lähteä. Lopulta tulin järkiini ja kävin vetämässä lämmintä päälle (olin sentään ottanut vaatetta mukaan) ja juomassa kuumaa teetä. Siitä huolimatta alkoi nenä vuotaa seuraavana päivänä.

Toivottavasti kaupasta löytyy nenäliinoja vaikka onkin paperialalla lakko ja työsulku...